Memurlar artık online çalışabilecek mi?

Memurlar artık online çalışabilecek mi?

Kamuda görevini sürdürmekte olan pek çok memur için çalışma düzeninde değişikliğe gidilme ihtimali söz konusu. Peki bu nasıl olacak? Memurlar online çalışma sistemine mi geçecek? İşte merak edilenler ve daha fazlası…

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan memurların çevrimiçi yani uzaktan çalışma modeli durumları son dönemde en çok konuşulan haberlerden birisi. Peki kamuda böyle bir düzenleme yapılacak mı? İşte tüm merak edilenler…

Esnek ve uzaktan çalışma hayata geçecek mi?

Kamuda çalışmalarına devam eden milyonlarca memurun bir kısmının evden dönüşümlü ve uzaktan diye tabir edilen usullerle çalıştırılması kamu kurum ve kuruluşlarının tüketeceği enerjiyi azaltabilir ve tasarrufları artırabilir. Bu kapsamda enerji tasarrufu elde etmek oldukça kolaylaşır.

Hazine ve maliye bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından kamuoyuna tanıtılan kamuda tasarruf tedbirleri paketi kapsamında memurların en çok merak ettiği konulardan biri esnek ve uzaktan çalışma modelinin hayata geçip geçmeyeceğidir.

Konuyla ilgili çalışmalar sürüyor!

Konuyla ilgili çalışmalarının olduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İlerleyen zamanda Bununla ilgili bir adım atılabileceğini söyledi.

Evden çalışacak olan memurun kamuya maliyetinin daha az olduğu düşünüldüğünde söz konusu düzenlemenin hayata geçme olasılığı da yüksektir. Bu uygulama hayata geçerse kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan kişilerin esnek ve uzaktan çalışma modelin benimseyerek yeni sisteme geçmesi de zaman alacaktır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum