Memur ve emekli maaşlarına refah payı verilmesi konusunda açıklama

Memur ve emekli maaşlarına refah payı verilmesi konusunda açıklama

Memur ve emekli maaşlarına refah payı verilmesi konusunda açıklama

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Gaziantep'te düzenlenen bir toplantıda memur ve emeklilere ek zam talebini yineleyerek hükümete çağrıda bulundu.

Türk Sağlık-Sen Gaziantep şubesinin organize ettiği ‘İşyeri Temsilcileri Toplantısı’nda konuşan Kahveci, memur zamları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Kahveci, memur ve emeklilerin alım gücünün hızla düştüğüne dikkat çekerek, “Her geçen gün çalışanların alım gücü azalıyor, emekliler de aynı şekilde zor durumda. Ek zam talebi konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bu sadece sağlık çalışanları için değil, tüm çalışma kollarını kapsayan bir mücadele" dedi.

HÜKÜMETE EK ZAM ÇAĞRISI!

Kahveci, uzun yıllardır uygulanan enflasyon bazlı ücret politikasının yetersiz kaldığını belirterek, “20 yıldır enflasyona dayalı bir ücret politikası uygulanıyor ama bu yeterli değil. Çünkü resmi enflasyon rakamları ile vatandaşın yaşadığı pazar enflasyonu aynı değil. Memur ve emeklilerimiz gerçek enflasyon karşısında eziliyor. Artık tek çözüm, memurlara ve emeklilere ek zam yapılmasıdır. Sadece enflasyon kadar zam yapmak, gerçekte sıfır zam anlamına gelir. Çalışanlar için bir refah payı verilmeli ve acil bir zam yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.