Memur Sen'den açıklama: ''Hissedilen enflasyon kat ve kat fazlası''

Memur Sen'den açıklama: ''Hissedilen enflasyon kat ve kat fazlası''

Memur Sen'den açıklama: ''Hissedilen enflasyon kat ve kat fazlası''

Tüik, Haziran ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Buna göre enflasyon yüzde 1.64 oranında gerçekleşti. Tüik'in Haziran ayı enflasyon verilerinden sonra Memur Sen'den açıklama geldi.

Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul şunları söyledi:

''AÇIKLANAN ENFLASYON %1,64 HİSSEDİLEN ENFLASYON KAT VE KAT FAZLASI

TÜİK tarafından Haziran ayı enflasyonu %1,64 olarak açıklandı. Keşke enflasyon düşüyor “hayalini” bizde gerçek olarak görebilsek, memurlar cebinde hissedebilse, emekliler aylıklarında görebilse…

Memur ve memur emeklisine %19,31 artış yapılacak. Haziran enflasyon rakamı, piyasa gerçekliği olmayan ve piyasada hissedilen enflasyonla yakından-uzaktan ilişkisi olmayan bir oranda, hissedilen-gerçekleşen tartışmasına zemin hazırlayacak şekilde açıklandı.

Temel gıda ürünlerine gelen artış, mazot/benzin fiyatlarına yapılan 3 defa katmerli zam; enflasyona yansı(tıl)mıyor, “memur ve emeklisinin maaşı artırılmasın” mantığıyla emeğin, emekçinin ve alın terinin hakkına göz dikiliyor.

Beklenen, tahmin edilen ve geçmiş aylarda yaşadığımız enflasyondan çok daha fazlasını hissettiğimiz Haziran ayı enflasyon rakamı, Hakem Kurulu’nun eksik ve yanlış kararında olduğu gibi emekçiye, emekliye ve emek verenlere kaybettirmeye devam ediyor.

Toplu sözleşme hükümlerine ve kazanımlarımıza uygulanan Tasarruf Tedbirleri; enflasyon rakamlarına, enflasyon oranlarına ve TÜİK verilerine de mi uygulanıyor? sormak lazım.''

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum