MEB’den veliler için yeni karar! Onlara uzaktan eğitim verilecek!

MEB’den veliler için yeni karar! Onlara uzaktan eğitim verilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul kademesinde çocuğu bulunan velilerin yakından ilgileneceği bir karar aldı. Alınan karar kapsamında, ilkokul 1. sınıf seviyesinde öğrencisi olan veliler uzaktan eğitim programı kapsamında eğitimden geçecek. İşte detaylar...

İlkokul öğrencilerinin velilerini ilgilendiren o karar ile birtakım değişiklikler yaşanacak. Çocukların ilkokul döneminde Matematik dersine olan ilgisini arttırabilmek ve becerisini geliştirebilmek adına rehberlik hizmetleri kapsamında yeni bir karar alındı.

Veliler de eğitim sürecine dahil olacak!

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından uzaktan eğitim programı planı yapıldı. Bu sene ile beraber veliler de eğitim sürecine dahil ediliyor. Veli, okul ve öğretmenin rolü hep birlikte eğitim sürecinde daha aktif hale gelecek.

Çocuğun matematiksel becerilerini geliştirebilmek ve küçük yaşlarda Matematik dersine olan tutumunu olumlu hale getirebilmek için ailelerin de akademik açıdan bir eğitim alması gerekebiliyor.

Aileler matematik eğitimine katkıda bulunacak!

Öğrencilerin Matematik yetilerini gelişmesini ev ortamında destekleyebilmek adına alınan bu karar neticesinde eğitimler, öğretmenler ve usta öğreticiler tarafından veriliyor. Ayrıca yıl boyunca talep durumuna göre sürekli açık tutulacak olan HEMBA platformunda 4 saatlik uzaktan eğitim kursu da mevcuttur.

Ailelerin evde çocuğuna Matematik eğitimine katkı sunabilmeleri için 13 video, 13 etkileşimli içerik toplamda 26 eğitim materyali hazırlandı. Veliler online platform üzerinden bu içeriklere erişim sağlayarak öğrencilerin ilkokul döneminden itibaren Matematik dersine yönelik olumlu tutum geliştirmelerine katkıda bulunacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum