MEB’den müdür yardımcılarına yoğun görev yükü: üç ay sürecek kritik görevler!

MEB’den müdür yardımcılarına yoğun görev yükü: üç ay sürecek kritik görevler!

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan son düzenlemelerle birlikte müdür yardımcıları, yeni eğitim öğretim yılında ağır bir görev yüküyle karşı karşıya kaldı.

Öğretmen kökenli olan bu personeller, okul yönetiminde kilit bir rol oynayarak, önümüzdeki üç ay boyunca yoğun bir çalışma sürecine girecekler. Peki bu görevler neler?

Okul yönetimindeki yetki devri müdür yardımcılarını zorluyor

Okul müdürleri, kendilerine verilen bazı idari görevleri müdür yardımcılarına devrediyor. Bu yetki devri neticesinde, ders programlarının e-okul sistemine işlenmesi, öğrenci bilgileri ve velilerin iletişim bilgilerinin güncellenmesi gibi bürokratik işlemler büyük bir yük haline gelmiş durumda. Ayrıca, seçmeli derslerle ilgili düzenlemeler de yine müdür yardımcılarının sorumluluğunda. Seçmeli derslerde görev alacak öğretmenlerin belirlenmesi, hangi dersleri hangi öğretmenlerin vereceğinin planlanması gibi süreçler, uzun ve yorucu bir mesai gerektiriyor.

Üç ay sürecek yoğun mesai

Bu süreçte müdür yardımcıları, eğitim yılına hazırlık kapsamında geceli gündüzlü çalışmak zorunda kalacaklar. Zira sadece ders programlarının hazırlanması ve seçmeli ders süreçlerinin düzenlenmesi bile haftalarca sürebilecek kadar karmaşık işlemler gerektiriyor. Velilerle iletişim kurarak eksik bilgilerin tamamlanması, öğrenci dosyalarının güncellenmesi gibi detaylı işler de bu yoğunluğa ekleniyor.

Müdür yardımcıları, görev yükünün artmasıyla birlikte zor şartlar altında çalışıyor. Okul müdürlerinin idari sorumluluklarının büyük bir kısmının müdür yardımcılarına devredilmesi, onların iş yükünü ciddi anlamda artırmış durumda. Bu görevlilerin, yeni eğitim öğretim yılının ilk üç ayında oldukça meşakkatli bir süreç yaşayacakları ve bu yükün eğitimde aksaklıklara yol açmaması adına büyük bir özveri göstermeleri gerektiği aşikâr.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

17 Yorum