MEB ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortak bir çalışma başlatıyor!

MEB ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortak bir çalışma başlatıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortak bir anlaşma imzalamak için aynı masaya oturdu. Peki bu çalışma ile hedeflenen şey ne? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ortak protokolü ilkokula yeni başlamış olan öğrencilerin uyum sürecini kolaylaştırmak için ortak hedefleri içeriyor. Çocuğun okul ortamına ve öğretmenlere alışılmasını sağlayarak velinin okul ile ilişkilerini güçlendirmek asıl hedeflenen amaçlardan birisi oluyor.

Eğitim öğretim sürecinde aile aktif olacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin “Bakanlık olarak bu sene merkeze aldığımız 3 ana başlığımızdan biri eğitim öğretim sürecinde ailenin aktif olmasıydı” diyerek böyle bir anlaşmaya imza atıldığını vurguladı. Peki bu çalışma ile neler yapılacak?

Yıl boyunca belirlenmiş olan farklı etkinlikler yapılacak. Bu etkinlikler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ortak bir şekilde gerçekleşecek.

Proje uygulamasının detayları…

İlkokul 1. sınıfa yeni başlayan öğrencilerin ailelerine destek olabilmek aynı zamanda okullaşma oranına destek olmak için yeni adımların olduğu bu proje kapsamında ilkokul 1.sınıf öğrencileri ve velileri ile kortej yürüyüşü yapılması planlanıyor.

Kortejlerde ve alanda bando animasyon ekibi, yüz boyama ekibi, dijital karikatür ekibi ve hikaye alanları gibi aktiviteler yer alacak. Farklı bir konsept ile her ilde gezici tırlar faaliyet gösterecek.

Tırda bulunan mobil sahnede film gösterimi gerçekleştirilecek. Öğrencilerin oryantasyonu için okul için çalışmalar planlanacak. Bu kapsamdaki kişiye özel mektup hazırlığı yapılacak. İlkokullarda fotoğraf anı çerçeveleri hazırlanacak. Ailelere, velilere yönelik sinema, tiyatro ve konferans seansları düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum