Lise KPSS başvurusunda bulunacakların dikkatine! O adımı unutmayın!

Lise KPSS başvurusunda bulunacakların dikkatine! O adımı unutmayın!

KPSS sınavlarına katılmak isteyen adaylar için o önemli günler yaklaşıyor. Memur olmak için sınavlara katılacak adayların bu süreçte unutmaması gereken bazı detaylar var. İşte merak edilenler…

Masa başı memur olmak isteyen lise mezunu olan adaylar için KPSS sınavına çok az bir zaman kaldı. İki yıl arayla yapılan KPSS Ortaöğretim sınavı başvuruları başladı. İşte ayrıntılar...

KPSS ortaöğretim başvuruları başladı!

2024 KPSS Ortaöğretim başvuruları 18 Temmuz 2024 tarihi itibariyle başladı. Başlayan başvurular 30 Temmuz'a kadar devam edecek. Başvuruda bulunacak olan adayların bu tarihlere dikkat etmesi gerekiyor. Adaylar başvurularını ÖSYM'nin internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden yapabilecekler. Sınav 15 Eylül 2024'te gerçekleşecek ve sonuçlar 4 Ekim 2024 tarihinde açıklanacak.

Başvuru ücretleri belli oldu!

Lise mezunu olan ve aynı zamanda memur olarak alışmak için KPSS sınavına katılacak olan adayların sınav başvuru tarihleri başladı. Sınavlara başvuruda bulunmak oldukça kolay. Belirlenen ücretin yatırılması en önemli adım.

Başvuru ücreti 350 TL olarak belirlenirken geç başvuru tarihleri 6-7 Ağustos olarak ilan edildi. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül 2024 tarihinde yapılacak ve bu teste katılacak adayların da 15 Eylül 2024 tarihindeki KPSS Ortaöğretim sınavına girmeleri gerekecek.

Detaylar ve başvuru kılavuzu ÖSYM'nin resmi kaynaklarında mevcut.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.