LGS tercih sürecinde önemi gelişme: Okullar o tarihte kapalı olacak!

LGS tercih sürecinde önemi gelişme: Okullar o tarihte kapalı olacak!

Öğrenciler için heyecanlı bir süreç olan 2024 LGS tercih döneminde 15 Temmuz resmi tatili sebebiyle, okullar bu tarihte hizmet vermeyecek. İşte detaylar...

Resmi Tatil Nedeniyle Okullar Kapalı

LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından tercihlerini yapmaya başlayan öğrenciler, 17 Temmuz'a kadar sürecek tercih dönemi içinde belirli kısıtlamalarla karşılaşacaklar. Okullar, 15 Temmuz'da Milli Birlik ve Demokrasi günü nedeniyle kapalı olacak, bu da tercih danışmanlığı ve onaylama hizmetlerinin o gün için askıya alınacağı anlamına geliyor.

Tercih döneminde rehber öğretmenler, öğrencilere tercih sürecinde yardımcı olmak için belirlenen tarihlerde görev yapacaklar. Öğrenciler, tercihlerini yapmamış veya onaylatmamışlarsa, 16 ve 17 Temmuz tarihlerinde okullara başvurarak bu işlemleri tamamlayabilecekler. Ancak bu süreç, 17 Temmuz saat 17.30 itibarıyla sona erecek.

Öğrenciler İçin Önemli Hatırlatma

Öğrencilerin, okulların belirtilen tarihler arasında hizmet vermeyeceğini göz önünde bulundurarak, tercihlerini zamanında yapmaları ve onaylatmaları gerekmektedir. Öğrencilerin tercihlerini yaparken ve bilgi alırken dikkatli olmaları önemlidir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.