KYK yurt depozito ücretleri ne zaman geri ödenecek?

KYK yurt depozito ücretleri ne zaman geri ödenecek?

2024- 2024 eğitim öğretim yılında üniversiteye başlayacak olan öğrenciler için yurt araştırmaları devam ediyor. Bu aşamada KYK yurtları hakkında bilinmesi gereken detaylar neler? Depozito ücretleri geri ödeniyor mu? İşte detaylar…

KYK yurt depozito ücreti okul ile ilişik kesilen süreye kadar yurt tarafından isteniyor ancak 4 yılın sonunda kişiye toplu olarak geri ödemesi yapılıyor.

Bu yıl yine yurt ücretleri zamlanıyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yapmış olduğu düzenlemeler kapsamında, her yıl düzenli olarak yurt ücretlerine yapmış olduğu zam depozito ücretlerinde de artış görülüyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılı üniversite kayıtları sona erdikten sonra üniversitelerin açılacağı gün KYK yurtlarında aktif olarak hizmetine başlayacak.

Bu süreçte her öğrencinin aylık ücret dışında belli bir depozito yatırması gerekiyor. Her yıl KYK yurtlarına gelen zam ile birlikte depozito ücretinde de artış yaşanıyor. Bu sebeple ara sınıf öğrencilerinin arada oluşan farkı okullar başlamadan önce yatırması gerekiyor. Eğer yatırılmazsa yurttan kayıt siliniyor.

Depozito toplu olarak geri ödenecek!

Ödeme sayfasına gelindiğinde iki farklı ekran ile karşılaşılabilir. Bu şu demektir: Eylül ayının 15'i son günü olarak belirtilen ücret depozito ücretidir. Eylül ayının 30 günü olarak belirtilen ücret yurdun aylık konaklama bedelidir. Tüm bu yatırılan depozitolar öğrenci okuldan mezun olduktan sonra toplu bir şekilde hesabına geri yatırılmaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.