KYK yurt başvurularında Son Dakika! Başvurular açıklandı!

KYK yurt başvurularında Son Dakika! Başvurular açıklandı!

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı! Öğrenciler açıklanan yurtlar için kayıt işlemlerine başlıyor. Peki KYK yurt kayıtları nasıl yapılır? İşte detaylar…

Bu yıl üniversite sınavına girerek yeni bir üniversite tercihinde bulunan öğrenciler barınma ihtiyacını karşılamak için başvurdukları Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK yurtları için sonuçları öğrenmek istiyor.

Sonuçlar öğrencileri mutlu etti!

Öğrencilerin gözü kulağa KYK yurt sonuçlarında. Eğitim hayatını daha uygun fiyatla konaklayarak sürdürmek isteyen öğrenciler yurt başvuru sonuçlarını öğrenmek için araştırma yapıyor. Konu ile ilgili ilk açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan geldi.

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını 5 Eylül Perşembe günü paylaştı ve KYK yurt başvuru sonuç ekranı görüntülemeye açıldı.

KYK yurt başvuru sonuçlarını sorgulamak isteyenler e-devlet platformuna kullanıcı T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak görüntüleyebilir. Online link üzerinden kısa yoldan KYK yurt başvuru sonucu görüntülemek isteyenler aşağıda yer alan linke tıklayarak sorgulama yapabilir.

KYK yurt başvuru sonuçlarına erişim sağlamak için buraya tıklayınız.

Yurt kaydı nasıl yapılır?

YURTKUR’a bağlı olarak hizmet veren yurtlara yerleşme hakkı kazanan bir öğrenci kayıt işlemlerini online olarak kolaylıkla yapabilir. Bunun için turkiye.gov.tr adresine girerek KYK yurt kayıt adımları takip edilebilir. Kayıt işlemleri 7 Eylül tarihinde sona erecek. Öğrencilerin 7 Eylül saat 23.59'a kadar e-devlet üzerinden kayıt başvurusunu tamamlaması gerekiyor.

Yurt kaydının tamamlanması için ilk kayıt ücretlerinin ödenmesi gerekiyor. Ücret ödendikten sonra asıl kayıt işlemi gerçekleşiyor. E-devlet üzerinden taahhütname onayı vermeyen öğrencilerin kayıt işlemleri geçerli kabul edilmiyor. Öğrenciler burada bizzat giderek kayıt yaptırabilir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.