KYK ücretleri hangi tarihte yatacak? Burs ödemeleri ne kadar?

KYK ücretleri hangi tarihte yatacak? Burs ödemeleri ne kadar?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Kredi ve Yurtlar Kurumu 2024-2025 Akademik eğitim yılında öğrencilere ilk burslarını hangi tarihte yatıracak? Söz konusu burs ücretleri ne kadar oldu? İşte detaylar…

Kredi ve Yurtlar Kurumu Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde hizmet veren bir kurumdur. Söz konusu Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencilerin üniversite öğrenimleri boyunca burs ve öğrenim kredisi almalarını ve barınma hizmetlerinden yararlanmaları için destek oluşturmaktadır.

Başvurular için 13 Ekim son gün!

Söz konusu Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere bağlanacak olan burçlarla ilgili olarak başvurular 13 Ekim tarihine kadar devam edecektir. Bu kapsamda başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından öğrencilere ilk burs ücretlerinin Aralık ayında yatırılması planlanmaktadır.

Burs yatırma tarihleri

Söz Konusu Burs Ücretleri Bağlanmaya Başlandıktan Sonra Aşağıdaki Tarihlerde Öğrencilerin Hesaplarına Yatacak Öğrencilere burs ücretleri T.C. kimlik numaralarının son hanesi dikkate alınarak planlanan zamanlarda hesaplarına yatırılmaktadır.

TC Kimlik Numarası Sonu "0": Ayın 6'sında

TC Kimlik Numarası Sonu "2": Ayın 7'sinde

TC Kimlik Numarası Sonu "4": Ayın 8'inde

TC Kimlik Numarası Sonu "6": Ayın 9'unda

TC Kimlik Numarası Sonu "8": Ayın 10'unda yatacak.

2024-2025 akademik dönemi için burs ve kredi ücretleri ile ilgili herhangi bir zam açıklaması yapılmadı ancak; 2023-2024 eğitim öğretim yılında ise KYK bursu lisans öğrencileri için 2.000 TL, yüksek lisans için 4.000 TL, doktora öğrencileri için ise 6.000 TL olarak ödendi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.