KYK ücretleri belli oldu! Yurt tipine göre ücretler ne kadar zamlandı?

KYK ücretleri belli oldu! Yurt tipine göre ücretler ne kadar zamlandı?

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği o karar açıklandı. İşte yeni dönem KYK yurt ücretlerine getirilen zamlar…

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından alınmış olan son dakika kararı ile beraber KYK yurt ücretlerine %50 oranında zam geldi. Ardından yeni fiyat listesi erişime açıldı. İşte merak edilen detaylar…

En düşük KYK ücreti ne kadar?

2024-2025 eğitim öğretim yılında barınma ihtiyacını KYK yurtlarında karşılayacak olan ara sınıf öğrencileri ilk kez başvuracakları KYK için araştırmalarını sürdürüyor. Bu dönem yapılan açıklama ile beraber KYK aylık konaklama ücreti belirlendi. %50 oranında yapılmasına karar verilen zam kararı ardından en düşük ve en yüksek fiyat aralıkları netleşmiş oldu.

KYK yurtları kendi içerisinde ayrılıyor. BU yurtlar içinde yaşayan kişi sayısına ve imkanlarına göre Tip adıyla adlandırılıyor. 1.Tipten 6.Tipe kadar KYK zamlı aylık ödemesi ne kadar oldu? sorusu son dakika açıklaması ile yanıtlandı. KYK yurtlarına gelen zam kararı sonrası yurtların aylık ücretleri ile birlikte depozito bedeli de zamlanmış oldu. KYK yurtlarında kalan öğrencilerin 15 Eylül tarihine kadar oluşan farkı ödemesi gerekecek. Aksi takdirde öğrencinin yurt ile ilişiği kesilecek.

Zamlanan yeni dönem KYK ücretleri

KYK 1.Tip yurt ücreti 525 TL

KYK 2. Tip yurt ücreti 615 TL

KYK 3. Tip yurt ücreti 615 TL

KYK 4. Tip yurt ücreti 720 TL

KYK 5. Tip yurt ücreti 756 TL

KYK Kıbrıs yurt ücreti 1.125 TL

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.