Kredi kartlarındaki asgari ödeme oranı artırılıyor

Kredi kartlarındaki asgari ödeme oranı artırılıyor

Kredi kartlarındaki asgari ödeme oranı artırılıyor

Türkiye'de uzun süre boyunca kredi kartı asgari ödeme tutarı belirli bir limitin altı için yüzde 30, üst limitli kartlar içinse yüzde 40 şeklinde uygulanmıştı.

2020 yılında başlayan pandemi süresinde, iş hayatının sekteye uğraması ve harcamaların artmasını gerekçe gösteren vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla kredi kartı limitlerini 25 bin liranın altındaki kartlar için yüzde 20, üzerindeki kartlar içinse yüzde 40'a sabitleyen BDDK, bu oranlarda değişikliğe gidecek.

İlk aşamada alt limitli kartlar için sınırın yüzde 30'a yükseltileceği düşünülürken, halihazırda limiti 25 bin liranın üzerinde bulunan kredi kartları içinse asgari ödeme tutarının yüzde 60'a çıkarılması konuşuluyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), yürütülen parasal sıkılaşma adımları çerçevesinde uygulanmasını istediği bu makro ihtiyati önlemlerin, gelecek haftalarda yürürlüğe gireceği düşünülmekte.

artigercek.com

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum