KPSS önlisans sınavı 1 Eylül’de gerçekleşecek! Peki o gün hangi nüfus müdürlükleri açık?

KPSS önlisans sınavı 1 Eylül’de gerçekleşecek! Peki o gün hangi nüfus müdürlükleri açık?

Binlerce adayın heyecanla beklediği KPSS önlisans sınavı 1 Eylül tarihinde gerçekleşecek. Peki sınav günü herhangi bir nedenden dolayı kimlik belgesine ulaşamayan adaylar ne yapmalı? İşte o gün açık olan nüfus müdürlükleri...

KPSS Önlisans sınavına girmek için uzun zamandır bekleyen adayların heyecan dolu sınav günü geldi çattı. 1 Eylül tarihinde uygulanacak olan sınav için açık kalacak nüfus müdürlükleri belli oldu.

Sınava girecek adayların mağduriyeti önleniyor

81 ilde sınav merkezlerinde KPSS Önlisans sınavına girecek adaylar için heyecanlı bekleyiş başladı. Sınav giriş belgesinde yer alan bilgiler doğrultusunda belirlenen okullarda sınava dahil olacak adayların mağdur olmasını önleyecek önemli bir detay paylaşıldı. O gün kimlik belgesini kaybetmiş olan adaylar için bir önlem alındı.

Sınav gününde açık tutulacak nüfus müdürlükleri sayesinde olası kimlik kaybetme durumlarında oluşabilecek mağduriyetin önüne geçilecek. Sınav binasına gelen ve kontrol alanında kimlik kartını kaybettiğini fark eden aday nasıl bir yol izlemeli?

Kimliğini kaybeden aday ne yapmalı?

ÖSYM kimliğini kaybettiği için sınava katılmama durumu olan adayların mağduriyetlerinin önüne geçebilmek için 81 ilde il/ilçe nüfus müdürlüklerini açık halde tutacak. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü 1 Eylül Pazar günü saat 07.00 ile 10.00 arasında açık olacak.

Herhangi bir mağduriyet halinde müdürlüklere başvuruda bulunacak olan öğrenci fotoğraflı barkodlu, imzalı mühürlü veya karekodlu geçici kimlik belgesi alabilecek. Geçici kimlik belgesi ile birlikte sınav binasına giriş yapma şansını yakalayacak.

Adaylar sınav günü açıkta tutulacak olan il/ilçe nüfus müdürlüklerinin adreslerini ve açık olduğu güncel saatleri öğrenebilmek için aşağıda yer alan linki tıklayabilir;

1 Eylül Pazar günü 07.00 ve 10:00 arasında açık tutulacak il/ilçe nüfus müdürlükleri listesi

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.