KPSS adaylarının başvuru ücretleri bir sonraki yıla devredebilir mi? Ücretler geri alınabilir mi?

KPSS adaylarının başvuru ücretleri bir sonraki yıla devredebilir mi? Ücretler geri alınabilir mi?

KPSS 2024 sınavlarına katılacak olan adaylar yapmış oldukları yanlış başvuruların ücretlerini geri almak istiyor. Bu durum mümkün mü? Yanlış ödenen ücret bir sonraki seneye devredebilir mi? İşte detaylar…

2024 yılı KPSS sınavına katılacak olan adaylar yanlış başvuru yaptığı takdirde, sınava girmediğinde veya sınava alınmadığında sınav başvuru ücretini geri alma imkanına sahip olacak mı? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Sınav başvuru kılavuzu paylaşıldı!

Uzun süredir tartışılan konular ve merak edilen o sorunun yanıtı KPSS sınav başvuru kılavuzunda detayları ile birlikte açıklandı. KPSS sınavı günü belirtilen saatler içinde okul binasına giriş yapamayan, geç kalanlar ve bu sebeple sınava alınmayanların ücretlerinde geri iade yapılacak mı?

Sınav başvurusu yapılmasının ardından yanlış tercihte bulunduğunu fark edip sınav başvurusunu silmek isteyenler başvururken ödemiş olduğu ücreti geri alabilecek mi?

Tüm bu sorular kılavuzda detaylı olarak açıklandı. Sınav başvurusu veya tercihini yapamayanlar, başvurusu ya da tercihi geçersiz sayılanlar, iptal edilenler veya silinenler ne yapacak? Sınava girmeyen ya da giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılanlar ödemiş oldukları başvuru ücretini geri almaları mümkün değil.

ÖSYM’nin kararı kesin!

ÖSYM’nin paylaşmış olduğu kılavuzda;

“Ödedikleri ücretler iade edilmez veya devredilmez” ifadesini kullanıyor. Adaylar alınan sınav ücretini sınava girememiş olsa da gelecek dönemlere devredemiyor. Yanlış yapılan başvurularda da aynı kural geçerliliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.