İşte 3 aylık enflasyona göre memurların alacakları Ocak ayı maaş zammı

İşte 3 aylık enflasyona göre memurların alacakları Ocak ayı maaş zammı

İşte 3 aylık enflasyona göre memurların alacakları Ocak ayı maaş zammı

TÜİK, Eylül ayı enflasyon oranını açıkladı. Memurlar, 6 ayda bir toplu sözleşme zammı + enflasyon farkı kadar güncelleme almaktalar. Memurların Ocak ayında ne kadar alacakları merak konusu. TÜİK 3 aylık enflasyon oranını açıkladı. Bunun yanında Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyonları açıklandıktan sonra memur maaş zammı kesinleşmiş olacak. Peki şu ana kadar açıklanan rakamlara göre memurlar ne kadar zam alacak? İşte detaylar..

Memurların Ocak ayı maaş zammı şekillenmeye başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre temmuz ayında enflasyon aylık yüzde 3,32, ağustos ayında yüzde 2,47 eylül ayında ise yüzde 2,97 gerçekleşti. Bu oranlara göre 3 aylık kümülatif fark yüzde 8,92 oldu.

Memurlar için henüz enflasyon farkı oluşmadı. Buna göre Temmuz ayında alınan yüzde 10'luk toplu sözleşme zammının üzerinde ne kadar enflasyon farkı oluşursa Ocak ayında bu memur maaş zammına yansıyacak.

Ardından Ocak ayı için yüzde 6 toplu sözleşme zammı daha eklenerek böylece zam belirlenmiş olacak.

Mali sebeplerden dolayı refah payının verilmesine ise olumlu gözle bakılmıyor.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum