İneklerden geçen hastalık panik yarattı! Salgın hastalıkta vaka sayıları artıyor…

İneklerden geçen hastalık panik yarattı! Salgın hastalıkta vaka sayıları artıyor…

Dünya genelinde milyonlarca insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgınından sonra endişe yaratan yeni bir hastalık ortaya çıktı. İşte detaylar…

Corona virüsü salgınının psikolojik ve fiziksel bazı etkileri hala kendini gösterirken dünya yeni bir hastalık adıyla endişeye kapıldı. ABD'de H5N1 adıyla bilinen kuş gribi salgını büyük bir endişe ve panik yarattı.

Piyasadaki sütte virüs kalıntılarına rastlandı!

İlk olarak 25 Mart 2024 tarihinde kayıtlara geçmiş olan ABD'deki süt inekleri arasındaki H5N1 kuş gribi salgını şu anda sekiz farklı eyalette en az 33 sürüye yayılmış durumda olduğu biliniyor. Çarşamba günü, piyasada satılan sütte virüsün genetik kalıntıları tespit edilmişti. Yetkililer sütlerin güvenli olduğunu ifade etti fakat buna rağmen olası bir salgın riskinin önüne nasıl geçileceği de merak konusu oldu.

Bahsi geçen virüs hayvanlardan insanlara geçme ihtimalini yaratıyor. Bu durum dünyaya endişe olarak yansırken şu an kayıtlara geçmiş yalnızca bir tane vaka tespit edildi. ABD Başkanı Joe Biden'ın corona virüsü danışma kurulunda araştırmalarını sürdürmekte olan bilim insanı Rick Bright durumun daha da kötüye gidebilme ihtimalinin bulunduğunu New York Times'da açıklamış oldu. Bright, "H5N1 bulaşmış bir kişi ile 10 kişi arasında ince bir çizgi var. Rakam 10 kişiye çıktığında büyük ihtimalle çok geç kalmışızdır" açıklamasında bulundu.

Bu hastalık yayılıyor mu?

Teksas eyaleti içinde tarımdan sorumlu komiseri Sid Miller, salgının izlerinin Şubat ayına kadar devam ederek gidebileceğini ifade etti. Bölgede bulunan pek çok sürünün de bundan etkilenmiş olabileceği ifadelerine yer verdi. Öte yandan Bright, bu tür verilerin tutulmadığını ifade ederken New York Times, hayvanların telef olmasına sebep olan bu hastalık ile ilgili görüşlerinde insanlık için de korkunç bir trajediye neden olabileceğini ifade eden açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.