İlk başvurusunda geri ödemeli kredi çıkan bir öğrenci ikinciye başvurursa ne olur?

İlk başvurusunda geri ödemeli kredi çıkan bir öğrenci ikinciye başvurursa ne olur?

Üniversite ilk kayıt döneminde burs başvurusu yapan bir öğrenciye geri ödemeli kredi çıktıysa bu kredi yerine yeniden başvuruda bulunduğunda kendisine geri ödemesiz burs çıkma ihtimali var mı? İşte cevabı…

Üniversite kazanan öğrenciler eğitim süreci boyunca maddi olarak destek görebilecekleri güvenilir burs veren kurumları takip ediyor. KYK bursu dışında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından açılan bursa başvuru yapma imkanları bulunuyor.

VGM bursu karşılıksız ve geri ödemesiz olarak destekten faydalanabilmeyi sağlıyor. KYK bursu başvurusunda bulunanlar fakat çıkmayanlar Vakıflar Genel Müdürlüğü bursundan faydalanabiliyor.

KYK bursu çıkan VGM bursu alabilir mi?

Her ikisi de 2.000 TL olarak ödeme yapıyor. Tek fark Vakıflar Genel Müdürlüğü burs ödemesi 8 aylık süreçte geçerli oluyor. 2024 Ekim ayında başvurular alınıp 2025 Mayıs ayına kadar her ay düzenli ödeme yapılıyor. KYK burslu çıkan bir kişi aynı anda Vakıflar Genel Müdürlüğü bursunu alamıyor.

Hangi kurumun verdiği burs daha avantajlı?

VGM bursu karşılıksız ve geri ödemesiz olarak veriliyor. 2.000 TL aylık ödemesi bulunuyor. Başvurular Ekim ayında başlıyor. 8 ay boyunca devam ediyor. KYK bursu karşılıksız ve geri ödemesiz olarak veriliyor. Aylık 2.000 TL yatırılıyor. Destek 12 ay boyunca devam ediyor ve başvuru ekranı Ekim ayında açılıyor.

Üniversite 1. sınıfta KYK burs başvurusunda bulunanlar fakat kredi çıkanlar bir kez daha başvuruda bulunabiliyor. Fakat başvurduğunda kredi yerine burs çıkma ihtimali bulunmuyor.

En azından KYK bursları buna imkan sunuyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu bu istisna dışında kalıyor. VGM bursu ilk başvuruda kredi çıkanlar yeniden başvurduğunda bursa dönüştürebiliyor.

KYK bursu çıkmadıysa…

KYK bursu çıkmayan öğrencilere, VGM bursu çıkma ihtimali daha fazla oluyor. KYK'dan kredi alanlar Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne başvuru yapabiliyor. Ön lisans öğrencileri de lisans öğrencileri de bu destekten faydalanıyor. KYK'dan kredi çıkanlar VGM bursu alabiliyor ama KYK'dan burs çıkanlar VGM bursu alamıyor.

Doğal olarak şöyle düşünülebilir; KYK burs başvurusunu daha önceden yapmış fakat alamamış olanlar VGM başvurusu yapıp almaya başlayanlar bu yıl yeniden KYK burs başvurusunda bulunduğunda ve kabul edildiğinde Vakıflar Genel Müdürlüğünden almış olduğu burs otomatik olarak kesiliyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.