İhtiyaç sahibi olan aileler için gıda desteği yapılıyor!

İhtiyaç sahibi olan aileler için gıda desteği yapılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklama kapsamında bir sene boyunca ihtiyaç sahibi olan ailelere yönelik birtakım destek çalışmaları yapılacak. Detaylar haberimizde…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi olan aileler için yapmış olduğu yardım çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmeye göre ihtiyaç sahibi ailelere yıl boyunca gıda yardımı yapılacak. İşte tüm detaylar…

Bakanlık yardım eli uzatıyor!

65 yaş üstü vatandaşlar, engelli vatandaşlar, kronik rahatsızlığı olan hastalar olmak üzere her kesimden vatandaşlarımıza sosyal yardım ödemesi yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gereken desteği göstermeye hazır. Planlanan destek hizmetleri ile ihtiyaç sahibi olan ailelere yardım eli uzatılıyor.

Kişi başında düşen aylık gelire göre hesaplama yapılacak!

3294 sayılı kanun çerçevesinde sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç sahibi olan ailelerle sosyal güvencesi olan fakat hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin üçte birinden, yani bu yıl için 5 BİN 667 Lira dan az olan ailelere gıda desteği verilecek. Bu destekler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi olan ailelere destek amacıyla hazırlanmaktadır.

Şartları sağlayan ihtiyaç sahibi aileler, bağlı oldukları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) kimlik belgesiyle bizzat giderek başvuru yapabilecek. SYDV’deki mütevelli heyetinin başvuruları değerlendirmesi sonucunda olumlu sonuçlanması halinde söz konusu gıda yardımından faydalanabilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.