Göreve yeni başlayan memurlara zam! 1250 dolar ödeme!

Göreve yeni başlayan memurlara zam! 1250 dolar ödeme!

Memurlara özel senede iki kez yapılan zamların bir tanesi Temmuz ayında gerçekleşecek. Yaklaşan zam dönemi ile birlikte vatandaş zamlı maaşlarının kaç dolara karşılık geldiğini merak ediyor. İşte detaylar…

Memur maaş zamları Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda en az iki defa yapılmaktadır. Temmuz ayının 15'inde memurlara%20,07 oranında zam yapılacağı beklentisi bulunmaktadır. Peki yapılan bu zammın Dolar bandında karşılığı ne kadar olmaktadır? Detaylar haberin devamında…

Temmuz ayında memur zammı!

6 ay süren enflasyon verilerinin dikkate alındığı süreçte, memurlara her 6 ayda bir defa olmak üzere toplu sözleşme zammı veriliyor. Bu zammın üzerine enflasyon farkı eklenerek temmuz ve ocak aylarında da zam yapılmaktadır.

Temmuz ayının 15'inde kamuda görevine devam etmekte olan sözleşmeli ve kadrolu tüm memurlar söz konusu hesaba göre %20.07 oranında bir zam alacaklardır.

En düşük memur maaşı kaç dolar?

Şuan alınan maaşa göre dolar bandında maaşlar hesaplandığında 1 doların 32 lira 83 kuruş olduğu dikkate alındığında en düşük memur maaşının kaç dolar olacağı en çok merak edilenler arasında.

34.000 lira bandında olan en düşük memur maaşı %20.07 oranda olan zam ile beraber 41.038 liraya yükselecektir. Bu da mevcut Dolar kuru dikkate alındığında 1250 dolara denk gelmektedir.

Yıllık baza bakıldığında ise söz konusu maaşın 15 bin dolara karşılık geldiği görülmektedir. 2025 yılının Ocak ayında söz konusu hem düşük memur maaşı tekrar güncellenecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.