EKPSS Sınav sonuçları açıklandı mı? Sorgulama ekranına nasıl ulaşılır?

EKPSS Sınav sonuçları açıklandı mı? Sorgulama ekranına nasıl ulaşılır?

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen EKPSS sınavının sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyordu. Bugün itibarıyla açıklanan sonuçların görüntülenmesi için araştırmalar başladı? Peki, EKPSS sonuçları için sorgulama ekranına nasıl ulaşılacak?

Günlerdir beklenen EKPSS sınav sonuçlarının nasıl sorgulanacağı bugün en çok araştırılan konulardan birisi oluyor. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları adayların evlerinden çıkmasını bile gerektirmeden yalnızca, T.C. kimlik numaraları ile öğrenmeleri mümkün. Peki sorgulama ekranına nasıl ulaşım sağlanacak? Alınan sonuçların geçerliliği kaç yıl sürecek? Yerleştirme süreci nasıl ve neye göre belirlenecek? Merak edilenler ve daha fazlası haberimizde…

Sonuçlara resmi internet sitesi üzerinden ulaşılacak!

ÖSYM tarafından belirlenmiş olan takvime göre 2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları 23 Mayıs 2024 Perşembe günü itibarı ile açıklanacak. Adaylar ÖSYM resmi internet sitesi ve mobil uygulama üzerinden sınav sonuçlarına erişim sağlayabilecekler.

EKPSS Sınav sonuçlarına nasıl bakılır?

EKPSS'ye girmiş olan adaylar, sınav sonuçlarına ulaşmak için "sonuc.osym.gov.tr" adresini ziyaret edecekler. Ardından bu adresten T.C. kimlik numarası ve ÖSYM tarafından belirlenen aday şifreleri ile evlerinden çıkmalarına gerek kalmadan sonuçlarına erişim sağlayabilecekler.

Alınan EKPSS sonuçları dört yıl süre ile geçerliliğini koruyacak. Ancak bu süre içerisinde, herhangi bir nedene bağlı olarak yeni bir EKPSS yapılmaz ise adayların almış oldukları sonuçlar, yeni bir sınav yapılıncaya kadar geçerliliğini koruyacak. Alınan sonuçların ardından yapılacak yerleştirme sürecinde adayların EKPSS puanları ile birlikte, eğitim durumları, cinsiyetleri, mezuniyet alanı gibi kriterlere de bakılacak. Herhangi bir tutarsızlık olması durumunda ise, yapılan yerleştirmenin iptal edilme hakkı bulunacak.

Adayların yerleştirme süreçleri, yapmış oldukları tercih ve almış oldukları puana göre yapılacak. Aynı tercihi yapan adayların puanları ilk kriter olarak değerlendirilecek. Sonrasında ilk olarak hangi aday diploma almış ise onun yerleştirme işlemi yapılacak. Son aşamada ise bu kriter de eşitse adaylardan yaşı büyük olanın işe alınma durumu gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.