Ek yerleştirmede Açık Öğretim Fakültesi detayı…

Ek yerleştirmede Açık Öğretim Fakültesi detayı…

İlk tercihini Açık Öğretim Fakültesi’nden yana kullanan adaylar ikinci yerleştirme kapsamında ek yerleştirme başvurusu yapabilecek mi? Sorusu en çok merak edilenler arasında. Gelin, cevabını beraber öğrenelim…

Üniversite ek yerleştirme günlerinin başlaması ile beraber farklı detaylar ortaya çıkıyor. Öğrencilerin merak ettikleri iki önemli sorudan birisi şu şekilde; İlk tercih döneminde örgün öğretim programları dışında uzaktan veya açıktan eğitim fakültelerini tercih edenler ve yerleşenler ikinci tercih döneminde bu hakkından vazgeçerek yeniden tercih başvurusu yapabilir mi? Bir diğer önemli soru ise ek tercih dönemindeyken adaylar AÖF bölümlerini tercih edebilecek mi?

2024 YKS sınavının ardından ilk yerleştirme döneminde başvuruda bulunmayanlar ikinci yerleştirme kapsamında ek yerleştirme başvuru hakkını kullanabilecek. Bu süreçte Açık Öğretim iktisat ve işletme fakülteleri ön lisans ve lisans programlarına yerleşen adayların kayıtları YKS ek yerleştirme kayıt türleri ile beraber yapılır.

AÖF'te Ek tercih tarihleri belirlendi!

Ek tercih döneminde Açık öğretim veya uzaktan eğitim fakültesi tercihi yapılabilecek. Kanunen bunun herhangi bir kısıtlaması bulunmuyor. Örgün eğitim fakültelerine tercih edecek olan kişiler ile aynı dönemde başvuru yapılabilecekler.

AÖF bölümlerinden birini tercih ederek ek tercih şansını kullanmak isteyenler 6 Eylül ile 11 Eylül tarihleri arasında ÖSYM'nin Aday İşlemleri platformunu kullanarak başvuru yapabilir.

AÖF’ye yerleşen bir öğrenci yeniden ek tercih yapabilir mi?

Merak edilen bir diğer konu ilk yerleştirmede Açık Öğretim fakültesini kazanan bir öğrenci yerleşmişse ek yerleştirme hakkını kaybetmiş oluyor mu? Örgün öğretim programı olmamasına rağmen kanunen Açık Öğretim fakültesine yerleşmiş bir öğrencinin ikinci kez başvuruda bulunması mümkün olamıyor. Bu sebeple ilk tercihte yerleşen fakat kayıt yaptırmayan adaylar ek yerleştirmeden faydalanamıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.