Dünyadaki en yaşanabilir ülke hangisi? İşte araştırma sonuçları…

Dünyadaki en yaşanabilir ülke hangisi? İşte araştırma sonuçları…

Araştırmacıların 17 bin kişi üzerinde yapmış olduğu anket neticesinde dünyanın en yaşanılabilir ülkelerinin listesi belirlendi. İşte o ülkeler…

2024 yılı verilere dikkate alınarak 17.000 kişi üzerinde yapılan araştırma sonucunda dünyanın Hayat kalitesi en yüksek olan ülkeleri belirlendi. Eğitim, refah seviyesi, fırsat eşitliği, sosyal Adalet gibi çok sayıda bileşenin bir araya gelerek oluşturduğu kriterler neticesinde dünyanın en kaliteli hayatını sunan 10 ülke belirlendi.

İşte o 10 ülke!

10. Yeni Zelanda

Yeni Zelanda dünyanın birçok merkezi yerine uzak olmasına rağmen kurmuş olduğu düzen ve vatandaşlarına sağlamış olduğu refah ile dikkat çekmektedir. Bir ada ülkesi olan Yeni Zelanda özellikle eğitim ve çalışma hayatı anlamında vatandaşlarına sunduğu kalite ile dikkat çekiyor.

9. Hollanda

Avrupa Birliği ülkelerinden olan Hollanda Avrupa'nın çalışma hayatı ve aylık kazanç bazında yüksek getirisi olan ülkelerinden biridir. Küçük yüzölçümüne rağmen özellikle teknoloji ve tarımdaki yatırımları ile dikkat çeken Hollanda listemizde 9. sıradan giriş yapıyor.

8. Avustralya

Avustralya ilk kıta ülkesi olarak bilinmektedir. uçsuz bucaksız topraklarına ve barındırmış olduğu dezavantajlı bölgelerine rağmen Avustralya kıyı şeridinde kurduğu dünyanın en önemli yaşam merkezlerinden olan şehirleri ile dikkat çekmektedir. Yeni Zelanda’nın Coğrafi olarak eksik kaldığı ne kadar yani varsa Avustralya hepsine sahiptir. Avustralya aynı zamanda yüksek hayat standartları ile listemize 8 sıradan giriş yapıyor.

7. Almanya

Avrupa'nın en önemli ekonomisi olarak dikkat çeken Almanya özellikle kimya, Otomotiv başta olmak üzere yüksek getirisi olan bütün sektörlerde Önder ülkelerden biridir. gelişmiş sanayisi ile beraber hizmet sektörü ile de dikkat çeken Almanya dünyanın en önemli ekonomilerinden biridir.

6. Finlandiya

Iskandinavya Yarımadası üzerinde kurulan sahip olduğu soğuk ve elverişsiz iklime rağmen ekonomik alanda çok büyük başarılar elde eden Finlandiya toplumsal huzuru ve yüksek hayat standartları ile dikkat çekmektedir.

5. Kanada

Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeyinde bulunan topraklarının büyük bir bölümü Kuzey Kutup dairesinin içerisinde olan Kanada tam bir göçmen ülkesidir. yeni bir iş ve gelecek moduyla ülkeye gelen göçmenler ile dikkat çeken Kanada sahip olduğu ekonomik güç ile beraber sosyal anlamda vatandaşlarına sağladığı refahla listemize 5. sıradan giriş yapıyor.

4. Norveç

Demokrasi ve insan hakları anlamında dünyanın en ileride olan ülkelerinde olan Norveç eşsiz duasının yanı sıra sahip olduğu çok sayıda imkana vatandaşlarından önüne büyük bir eşitlik karinesi ile seren önemli ülkelerden biridir.

3. İsviçre

Dünyada Finans sektörü denince akla ilk gelen ülke olan İsviçre bunun yanında sahip olduğu doğası ve bilimsel yatırımları ile dikkat çekmektedir. İsviçre dünyanın en bilinen refah seviyesi yüksek ülkelerinden biridir.

2. İsveç

İskandinav ülkeleri içerisinde Lider durumda olan ülke hangisidir diye sormuşsa hiç şüphesiz verilecek olan cevap İsveç’tir. Kaliteli Eğitim ve Sağlık hizmetlerinin yanı sıra vatandaşlarından çok sayıda sosyal imkanlarını haklar tanıyan İsveç Avrupa’nın en büyük endüstrilerinden birine sahiptir.

1. Danimarka

Küçük yüzölçümüne ve az olan nüfusuna rağmen harikalar yaratan Danimarka dünya üzerinde insanların en mutlu olduğu ülkelerden biridir. Sağladığı sosyal adalet ve yüksek hayat standartları ile dikkat çeken Danimarka yapılan araştırmalarda dünyada vatandaşlarına en kaliteli hayatı sunan ülke olarak dikkat çekmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum