Burs kontrolleri yapılıyor! Öğrencilerin Ekim ayı bursu kesildi!

Burs kontrolleri yapılıyor! Öğrencilerin Ekim ayı bursu kesildi!

Ekim ayı ile beraber öğrencilerin heyecanla beklediği üniversiteler de açılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK burs ödemesi yaptığı öğrencileri denetim altına aldı. O öğrencilerin bursu kesildi. İşte detaylar…

Üniversite öğrencileri için kritik günler geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı cep telefonlarına kısa mesaj göndererek konuyla ilgili öğrencileri bilgilendiren bir içerik paylaştı. Ekim ayı itibariyle burs kontrollerinin aktif şekilde başladığı öğrenildi. Peki bu ne demek?

Başarı düşerse burs krediye dönüşüyor!

Üniversite öğrencilerinin bu süreçte daha dikkatli davranmaları gerekiyor çünkü bakanlıktan almış oldukları geri ödemesiz burslar bazı durumlarda tehlikeye girebiliyor. Örneğin; öğrencinin okuldaki başarısı belirli bir seviyenin altına düştüğü anda bursu krediye dönebiliyor.

Bu yıl üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için henüz burs başvuru ekranı açılmadı. Sürecin aktif hale gelmesi bekleniyor. Öte yandan bu uygulama ara sınıf öğrencileri için geçerliliğini koruyor.

KYK burs ödemesi alanlar Ekim ayında yapılan kontroller sırasında hazırlıktan kalmışsa ya da ortalaması 2.53,33 altında kalıyorsa 4 yıl boyunca verilen geri ödemesiz burs desteği krediye dönüşecektir.

İşte o mesaj!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öğrencilerin cep telefonuna göndermiş olduğu o mesaj:

“Bakanlığımızdan almakta olduğunu bulursunuz YÖKSİS'te 2023-2024 öğretim yılı hazırlık sınıfından bir üst sınıfa geçmemeniz ya da genel not ortalamanızın 2.53,33'ün altında olması sebebiyle Ekim 2024 ayından geçerli olmak üzere ödemeye kapatılmıştır.

YÖKSİS bilgilerinizde hata olduğunu düşünüyorsanız öğretim kurumunuzla görüşmeniz gerekmektedir. Öğrenim kredisi almak istiyorsanız e-devlet üzerinden ödeme açma talebinde bulunabilirsiniz.”

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.