Bir kötü haber daha! O emeklilerin maaşları zamlı yatmayacak..

Bir kötü haber daha! O emeklilerin maaşları zamlı yatmayacak..

Bir kötü haber daha! O emeklilerin maaşları zamlı yatmayacak..

Emekli maaşlarına Temmuz ayında enflasyon düzenlemesi yapılacak. Emekli maaşlarıyla ilgili enflasyonun yanında ek bir refah payı düzenlemesi yapılacak mı sorusu bir yana dursun emekli maaşlarıyla alakalı kötü bir haber daha geldi. Kök maaşı 8 binin altındaki emeklilere kötü haber. İşte detaylar..

Temmuz ayında emekli maaş düzenlemesi yapılacak. Mali koşullar sebebiyle refah payı düzenlemesi beklenmiyor. Emeklilere enflasyon düzenlemesi yapılacak. Şu ana kadar yüzde 22.71 oranında zam kesinleşmiş oldu. Haziran ayı enflasyon oranıyla birlikte net rakam belli olacak.

Lakin yapılacak bu zam emeklilerin kök maaşı üzerinden hesaplanacak.

Bilindiği üzere hükümet çıkarmış olduğu kanunla birlikte en düşük emekli maaşlarının 10 bin TL olması yönünde düzenleme yapmıştı. Sonuç olarak emeklilerin maaşlarında bir yükselme olmasa da 10 bin TL'nin altında kalan maaşlar destekle 10 bine tamamlanmıştı.

Hükümetin en düşük emekli maaşı konusunda ek bir adım atması beklenmiyor. Dolayısıyla maaşı 8 bin TL'nin altında kalan emeklilerin maaşları zamlı olarak yatmayacak. Ancak kök maaşlarında yükselme meydana gelecek.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.