Bakanlıktan yeni karar: 150 bin TL’lik kredinin kapsamı genişledi!

Bakanlıktan yeni karar: 150 bin TL’lik kredinin kapsamı genişledi!

Yeni evlenecek olan çiftlere özel olarak hazırlanmış ve onları destekleyen Aile ve Gençlik Fonu projesi için yeni bir karar alındı. Bu proje başladığından beri yalnızca belirli illerde geçerliydi. Ancak, listeye yeni iller eklendi…

Evlilik aşamasında maddi olarak zorluk çeken çiftleri desteklemek adına bakanlık projesi faizsiz evlilik kredisinin şartları esnetildi. 48 ay vadeli ve faizsiz kredi desteğinden faydalanmak isteyen o ilde listeye dahil edildi.

Bakan açıklama yaptı!

Sadece belirli illerin kapsamda yer aldığı Aile ve Gençlik Fonu tarafından başlatılan proje hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş önemli bir açıklamada bulundu.

Göktaş, sosyal medya hesabı üzerinden aile kurmak isteyen fakat yeterli maddi imkanı bulanmayan kişilere seslenerek bugün itibariyle Osmaniye'den de başvurular alınmaya başlandığının müjdesini verdi.

Listeye bir il daha eklendi!

Yeni evlenecek çiftlerin yararlandığı kredi imkanı kapsamında olan illere yeni bir il daha eklenmiş oldu. Proje kapsamında başvuruda bulunmak isteyenlerin T.C kimlik kartı ile birlikte talebini iletmesi gerekiyor. Şartlar içerisinde yer alan 18-29 yaş arası olma ve son 6 aylık gelir toplamının ortalaması ve son aya ait gelir toplamanın iki asgari ücretten fazla olmaması şartını karşılamak gerekiyor.

Ayrıca başvuru tarihi itibariyle resmi nikah tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması da aranan bir diğer şart olarak öne çıkarılıyor. 48 ay vadeli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi 2 yıl geri ödemesiz olarak istenebilecek. Başvuruda bulunacak olan çiftlerin e-devlet üzerinden online olarak kayıt oluşturması gerekecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.