Aynı anda Lisans, Önlisans, Ortaöğretim KPSS’ye katılmak mümkün mü?

Aynı anda Lisans, Önlisans, Ortaöğretim KPSS’ye katılmak mümkün mü?

Mezun olup KPSS hayali kuran adayların en çok merak ettiği soru… Adaylar aynı dönem içinde dönemde lisans, ön lisans ve ortaöğretim KPSS sınavına katılabilir mi? İşte detaylar…

Okuduğu alandan mezun olmuş veya mezun olmasına kısa bir süre kalmış olan adayların, sınava girme en çok merak ettiği soru; aynı dönemde lisans, ön lisans ve ortaöğretim KPSS sınavına başvurarak sınava girebilir mi? oldu. Peki bu sorunun cevabı ne? İşte merak edilenler…

Adaylar KPSS’ye her düzey için katılabilir mi?

Memur olarak çalışmak için gereken şartlar arasında kabul edilen KPSS sınavını tüm düzeylerden katılım sağlayarak fırsatlarını arttırmak isteyenlerin ve memuriyet kadrosuna yerleşebilmeye kesinleştirmek isteyenlerin en çok merak ettiği soru bu haberimizde cevaplandı. Bir aday birden fazla öğrenim düzeyinde KPSS'ye katılarak şansını deneyebilir mi?

Konu ile ilgili paylaşılan sınav kılavuzu içeriğinde bir adayın birden fazla öğrenim düzeyine aynı dönemde katılmasının mümkün olmadığı belirtildi. Bu sebeple lisans, ön lisans veya ortaöğretim KPSS'ye başvuracak olan adaylar farklı zamanlarda sınava girilecek olsa da sınava katılamayacak.

KPSS Lisans ve Önlisans sınavı için aynı dönemde başvuru yapılabilir mi?

2024 KPSS lisans sınavına başvuruda bulunan bir aday aynı dönemde ancak farklı günlerde yapılacak 2024 KPSS ön lisans sınavına başvuru yapması mümkün değil. Hazırlanan sistem de bu duruma engel oluyor. Önlisans sınavına başvuran bir aday ise ortaöğretim KPSS’ye başvuru yapamayacak.

Bir adayın hem KPSS önlisans hem de KPSS ortaöğretim sınavına katılması mümkün olmadığı için 2 Temmuz tarihi itibariyle ön lisans mezuniyeti olmadığı halde, “KPSS önlisans sınavına başvurusunu tamamlayan adaylardan ortaöğretim düzeyinde sınava başvurabilmek için bu sınava başvurusunu iptal ettirmeleri gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.