AUZEF uzaktan öğretim programlarında son durum! Hangi programlar kapatıldı?

AUZEF uzaktan öğretim programlarında son durum! Hangi programlar kapatıldı?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar'ın aldığı radikal kararlar, üniversitelerin eğitim programları üzerinde önemli etkiler yaratmış durumda. İşte detaylar...

Özellikle devlet üniversitelerinin ikinci öğretim programlarının kaldırılması kararı, eğitim camiasında geniş yankı buldu. Ancak bu kararların yanı sıra, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) programlarıyla ilgili net bir açıklama yapılmadı.

AUZEF ve Uzaktan Öğretim Programları

AUZEF, lisans, ön lisans ve lisans tamamlama programları olmak üzere üç farklı kategoride uzaktan eğitim imkanı sunuyor. Özellikle lisans programları arasında gazetecilik, kamu yönetimi, radyo TV ve sinema ile halkla ilişkiler ve tanıtım gibi çeşitli alanlarda eğitim fırsatı sunulmaktadır.

Kapatılan Programlar ve Değişiklikler

Son dönemde yapılan düzenlemelerle birlikte, AUZEF'in bazı lisans programları kapatıldı. Ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, işletme, iktisat, maliye gibi programlar artık öğrenci alımı yapmıyor. Ayrıca, lisans tamamlama programları arasında endüstri mühendisliği de kapatılan programlar listesinde yer alıyor.

Başvuru Süreci Devam Ediyor

AUZEF uzaktan öğretim programlarına başvurular, aksis.istanbul.edu.tr adresi üzerinden belirtilen tarihler arasında devam etmektedir. Öğrenciler, lisans tamamlama programları ve ön lisans programlarına ilgili bölümler aracılığıyla başvuru yapabilirler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.