''Asgari ücrete yüzde 80 zam gelecek''

''Asgari ücrete yüzde 80 zam gelecek''

''Asgari ücrete yüzde 80 zam gelecek''

2025 Ocak ayında yapılacak asgari ücret zammı hakkında tartışmalar devam ediyor. Bazı kesimler enflasyon yaratacağı için zammın düşük tutulacağını söylerken bazı kesimler ise ortaya iddialar atıyor. Asgari ücret konusunda bir yorum da sunucu Fatih Portakal'dan geldi. Portakal, asgari ücrete yüzde 80 zam gelmesi gerektiğini savundu. İşte detaylar..

2025 yılı asgari ücret zammı tartışmaları sürerken konu hakkında bir yorum da sunucu Fatih Portakal'dan geldi. AK Parti kulislerinde iki farklı zam seçeneği konuşulurken, gazeteci Fatih Portakal’ın canlı yayında yaptığı tahmin büyük yankı uyandırdı.

Portakal, kağıt kalem alarak yaptığı hesaplamada, asgari ücrete en az yüzde 80 zam yapılması gerektiğini savundu ve bunun sonucunda asgari ücretin 30 bin 600 TL'ye çıkacağını öne sürdü.

Fatih Portakal, mevcut asgari ücretin (17 bin 2 TL) alım gücünün yüzde 35 eridiğini belirterek, bu kaybın telafi edilmesi ve yıl sonu enflasyonu da eklenerek toplamda yüzde 80’lik bir artış yapılması gerektiğini söyledi.

Bu hesapla, asgari ücretin 30 bin 600 TL olacağını açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum