Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam gelecek mi?

Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam gelecek mi?

Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam gelecek mi?

Geçtiğimiz yıllarda yüksek enflasyon sebebiyle yeni uygulamaya geçilmiş, asgari ücrete yılda 2 defa zam verilmişti. Buna göre Ocak ayında yapılan düzenlemenin ardından tıpkı memur ve emekli maaşlarında olduğu gibi asgari ücrete Temmuz ayında da düzenleme yapılmıştı.

2024 yılına geldiğimizde Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete yılda sadece 1 kere zam yapılacağını ifade etmişti. Lakin artan enflasyon oranı ve hayat pahalılığı sebebiyle asgari ücrete artış yeniden gündeme geldi.

Chp lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılacak Anayasa değişikliği mutabakatının ancak asgari ücrete ek zam gelmesi şartıyla olabileceğinin altını çizdi. Dolayısıyla kulislerde yeniden asgari ücrete zam konusu tartışılmaya başlandı.

Peki asgari ücrete ara zam gelecek mi? Muhalefet ve halk baskısı asgari ücrete yeni bir zam konusunu gündeme getirecek mi?

Alınan bilgilere göre ekonomi yönetimi ve merkez bankası asgari ücrete yeni bir zamma sıcak bakmıyor. Asgari ücrete yapılacak düzenlemenin enflasyonu yeniden harekete geçireceği düşüncesiyle yılda sadece 1 kere zam yapılması gerektiğin düşünülüyor. Dolayısıyla asgari ücrete Ocak ayına kadar ek bir zam şimdilik düşünülmüyor.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.