Asgari ücrete Ocak ayından önce zam gelebilir: O tarih öne çıkıyor..

Asgari ücrete Ocak ayından önce zam gelebilir: O tarih öne çıkıyor..

Asgari ücrete Ocak ayından önce zam gelebilir: O tarih öne çıkıyor..

Ülkemizde ilk 5 ayda yüzde 22.25 enflasyon gerçekleşti. Milyonlarca çalışan, emekli ve asgari ücretlinin gözü kulağı hükümette. Memur ve emeklilere Temmuz ayında maaş güncellemesi yapılacak. Lakin asgari ücret tartışmaları hala sürüyor. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete Temmuz ayında ek zam yapılmayacağını açıkladı. Lakin son günlerde yaşanan gelişmeler asgari ücretlilere ışık oldu. İşte detaylar..

Son birkaç yılda asgari ücrete Ocak ayının yanı sıra Temmuz ayında da ek zam geliyordu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücrete yapılan zammın enflasyonu yükselttiğini ve döngü içerisine girildiğini ifade etti.

Bu minvalde Ocak ayında asgari ücrete Temmuz ayında ek bir düzenleme yapılmayacağı, verilecek rakamın 1 yıl geçerli olacağı açıklandı.

Son günlerde yaşanan gelişmeler asgari ücretlilere ışık oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ara zam ihtimalini kesin bir dille reddetse de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel'in görüşmesi sonrası bu konu tekrar gündeme geldi.

Türk-İş: açlık sınırı 18 bin 969 TL

Türk-İş'in mayıs ayına ilişkin açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırı raporuna göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 18 bin 969 TL'ye ulaştı. Rakam, mevcut asgari ücretin oldukça üzerinde.

Özgür Özel'den asgari ücret çıkışı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede, asgari ücretlilere ara zam ve emeklilerin temmuz zammı konularının gündeme geldiğini belirtti. Özel, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, bu konuda umutlu bir işaret almadıklarını ve asgari ücrete zam yapılmaması durumunda en sert tepkiyi göstereceklerini ifade etti.

Temmuz yerine eylül gündeme geldi

Bazı çevreler Temmuz ayında asgari ücrete ek bir zammın imkansız olduğu, önümüzdeki aylarda enflasyon oranında ciddi gerileme yaşanacağını ifade ediyor. Lakin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Chp Lideri Özgür Özel'in görüşmeleri sonrası asgari ücret tekrar gündeme geldi. Temmuz ayında yeni düzenleme yapılmasa da Eylül ayında ek bir zammın gündeme gelebileceği iddia ediliyor.

menpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.