Aile destek ödemesinde vites arttı! Tam 28 bin 800 TL verilecek: İşte şartlar..

Aile destek ödemesinde vites arttı! Tam 28 bin 800 TL verilecek: İşte şartlar..

Aile destek ödemesinde vites arttı! Tam 28 bin 800 TL verilecek: İşte şartlar..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı vatandaşlara destek ödemelerine devam ediyor. Her iki bakanlığın da destekleri ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın çalışmaları neticesinde yeni eğitim öğretim döneminde Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde özel okullarda öğrenim gören öğrenciler için sağlanacak destek ödemeleri belli oldu.

Yapılan artışla birlikte ilkokul kademesi için destek miktarı 24 bin 640 TL'ye yükselirken, ortaokul ve lise düzeyindeki destekler 28 bin 800 TL seviyesine yükseldi.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan ifadelere göre şu açıklamada bulunuldu:

‘’Buna göre, 29 Kasım 2023 tarihli ve 32384 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, "2023-2024 eğitim ve öğretim yılında, deprem bölgesindeki dört il ile Gaziantep'in iki ilçesindeki özel okullarda öğrenim gören öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesine ilişkin tebliğ" çerçevesinde eğitim öğretim desteği kapsamına alınıp öğretim kademesini tamamlamayan her bir öğrenciye verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları artırıldı. 2024-2025 öğretim yılında ilkokul kademesinde 2, 3, 4. sınıf öğrencileri için 24 bin 640'ar lira, ortaokul kademesinde 6, 7, 8. sınıf ve ortaöğretim kademesinde 10, 11, 12. sınıf öğrencileri için 28 bin 800'er lira eğitim öğretim desteği verilecek’’

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum