Açık Öğretimde son dakika kararı! Ders geçme notu değişti!

Açık Öğretimde son dakika kararı! Ders geçme notu değişti!

Bu karar alındığı andan itibaren çok ses getirdi. Açık Öğretim kurumlarında okuyan öğrenciler için büyük bir değişiklik yapıldı. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde bir değişiklik yapıldı. Yönetmelik üzerinde yapılan değişiklik kapsamında Açıköğretim Ortaokul ve Açıköğretim liselerinde ders geçme notları artık değişti.

Yönetmelikte değişiklikler yapıldı!

Yeni düzenleme kapsamında yönetmelikler güncellendi ve birleştirildi. Açık öğretim lisesi, açık öğretim ortaokulu, mesleki açık öğretim lisesi ve Açıköğretim İmam Hatip liselerine ilişkin bir yönetmelik hazırlandı.

Hazırlanan yeni yönetmeliğin içeriğinde tüm derslerden geçme notu 45 iken bu puan 50'ye yükseltildi. Ortaokullarda ise Türkçe derslerinde sınıf geçme notu 70 olarak güncellendi.

Geçme notu yükseltildi!

Bu zamana kadar Açık Öğretim Ortaokulu veya Açık Öğretim Lisesinde okuyanların tüm derslerden 45 ve üzerinde puan aldıklarında başarılı kabul ediliyordu. Ancak yapılan yeni düzenleme kapsamında örgün eğitim ile uyumlu olması için açık öğretim ortaokullarında Türkçe dersinden 70 diğer derslerden 50, Açıköğretim liselerinde ise tüm derslerden 50 ve üzeri puan alanlar derslerden başarı ile geçmiş kabul edilecek.

Ayrıca e-devlet uygulaması üzerinden yeni kayıt işlemlerinin yapılabilmesi için bir alternatif sunuldu. Açık Öğretim sınavlarının elektronik sınav basılı evrak ve diğer sınav yönetmelikleri ile yapılabilmesine yönelik bir düzenleme yapıldı. Bu sayede evrakta sahtecilik önlenecek, Kırtasiyecilik azaltılacak, hizmetler daha etkin ve verimli şekilde kullanılmış olacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.