2024 Öğretmen Kırtasiye Desteği: Ne Kadar ve Ne Zaman Yatacak?

2024 Öğretmen Kırtasiye Desteği: Ne Kadar ve Ne Zaman Yatacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), her yıl öğretmenlerin eğitim öğretim yılı boyunca ihtiyaç duyacakları kırtasiye malzemeleri için maddi destek sağlamaktadır.

2024 yılı için öğretmen kırtasiye ödeneğinin ne kadar olduğu ve hangi tarihte hesaplara yatacağı ise merak konusu.

2024 Kırtasiye Ödeneği Ne Kadar?

Bu yıl 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde alınan kararlar doğrultusunda, öğretmen kırtasiye ödeneği ek gösterge ve memur aylık kat sayısına bağlanmıştır. Bu düzenleme ile birlikte 2024 yılı için öğretmenlere ödenecek kırtasiye desteği 4 bin 85 TL olarak belirlenmiştir. Bu ödenek, öğretmenlerin eğitim ve öğretim yılı başında yapacakları hazırlıkları desteklemek amacıyla verilmektedir.

Kırtasiye Ödeneği Ne Zaman Yatacak?

MEB tarafından her yıl öğretmenlere sağlanan kırtasiye desteğinin ödeme tarihi henüz resmi olarak açıklanmamış olsa da, geçtiğimiz yılların uygulamaları göz önüne alındığında, 2024 yılı için ödeneğin Eylül ayının ilk haftasında öğretmenlerin hesaplarına yatırılması beklenmektedir. Bu sayede, öğretmenler eğitim öğretim yılı başlamadan önce ihtiyaç duydukları malzemeleri temin edebilecekler.

Kırtasiye Desteğinden Kimler Faydalanabilir?

Kırtasiye ödeneğinden, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil olan ve fiilen öğretmenlik yapan tüm öğretmenler faydalanabilir. İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında görevli öğretmenler, okul müdürleri, müdür yardımcıları, cezaevi okullarında görev yapan öğretmenler, yöneticiler, eğitim uzmanları ve eğitim uzman yardımcıları bu destekten yararlanabilmektedir.

Başvuru Gerekiyor Mu?

Öğretmen kırtasiye desteği için başvuru yapılmasına gerek yoktur. MEB ve YÖK sistemleri üzerinden öğrenim durumu tespit edilen hak sahiplerine ödemeler otomatik olarak yapılmaktadır. Ancak, öğrenim durumu tespit edilemeyenler, e-Devlet üzerinden "Eğitim Öğretim Yardımı Talebi" alanından başvuru yaparak bu ödenekten faydalanabilirler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum