2024 E-KPSS tercihleri hangi tarihte yapılacak? ÖSYM E-KPSS 2024

2024 E-KPSS tercihleri hangi tarihte yapılacak? ÖSYM E-KPSS 2024

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçlarının açıklanması ile beraber henüz tercih işlemlerinin başlamamış olması merak uyandırıyor. Tercih yapacak adaylar bu süreci araştırmaya devam ediyor. Peki, tercih kılavuzunda son durum ne?

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı’na (EKPSS) giren adaylar büyük bir heyecanla tercih sürecini takip etmeye devam ediyorlar. Peki EKPSS tercihleri hangi tarihte yapılacak? 2024 EKPSS tercih kılavuzundaki son durum ne oluyor? İşte merak edilenler ve daha fazlası…

EKPSS tercih süreci için adayların büyük bir merakla bekleyişleri devam ediyor. 2024 yılında gerçekleşen EKPSS sonuçları açıklandıktan sonra şimdi de tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağı konusunda araştırmalar sürüyor. Henüz 2024 EKPSS tercih kılavuzu yayımlanmadı. İşte 2024 EKPSS tercih tarihleri ve süreciyle ilgili son bilgiler...

Tercihler hangi tarihte başlıyor?

EKPSS tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağı konuşulurken bu işlemlerin alınan puanlar ve kura sonuçlarına göre yapılacağı biliniyor. Bu süreçle ilgili ÖSYM bir tercih kılavuzu hazırlayacak ve bu kılavuz ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan http://www.osym.gov.tr adresinde yayımlanacak.

2024 EKPSS tercih sürecinin tahmini olarak haziran ayında başlaması üzerine duruluyor. Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

EKPSS taban puanları ve tavan puanları

2024-EKPSS yerleştirme sonuçları açıklandığında en düşük ve en yüksek puanlar da kamuoyuna duyurulmuştu. Bu puanlar adayların ortaöğretim ön lisans ve lisans seviyelerine göre değişiklik gösteriyor. Son yapılan atamalardaki taban puanlara aşağıdaki bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz.

LİSANS EKPSS TABAN PUANLARI

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum