14 Temmuz KPSS’ye önlisans mezunları da girebilecek mi?

14 Temmuz KPSS’ye önlisans mezunları da girebilecek mi?

14 Temmuz 2024 Pazar günü yapılacak olan ve binlerce adayın heyecanla beklediği KPSS sınavı için araştırmalar devam ediyor. Peki, bu sınava önlisans mezunları da katılabilecek mi? İşte merak edilenler…

Binlerce adayın memur olmak adına kayıt yaptırmış olduğu ve günlerdir beklediği KPSS için geri sayım başladı. Lisans mezunlarının katılacağı sınav 14 Temmuz 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. Peki, 14 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS lisans sınavına ön lisans mezunu bir aday girebilir mi? Yönetmeliğin bu konudaki kararları neler? İşte tüm merak edilenler…

Önlisans mezunları sınava girecek mi?

2024 KPSS önlisans kılavuzu ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Sınav öncesi başvuru kılavuzunda yer alan bilgileri görüntülemek isteyen adaylar bu yıl için ön lisans mezunu olup lisans düzeyinden sınava girebilir miyim? sorusunun cevabına da buradan kolaylıkla erişim sağlayabiliyor.

Konuyla ilgili ÖSYM’nin cevap niteliğinde olan ifadeleri şu şekilde belirtilmiştir;

“2024 KPSS sınavına önlisans düzeyinden giren adayların takip eden KPSS B grubu lisans sınavına girmeleri halinde KPSS B grubu lisans sınavı sonucunun açıklanma tarihi itibariyle KPSS önlisans düzeyindeki sınav sonuçlarının geçerliliği sona erecektir.”

Böyle bir durumda adayların KPSS A Grubu sınavına girmeleri KPSS önlisans sınav sonuçlarına biretki yapmayacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.