1. sınıflarda sınıfta kalma var mı?

1. sınıflarda sınıfta kalma var mı?

2024-2025 eğitim öğretim yılında okula ilk kez başlayacak olan 1. sınıf öğrencileri için heyecanlı bekleyişin son günleri. Peki bu sene 1. sınıflarda sınıf tekrarı olacak mı? 1. sınıf öğrencilerinin sınıf tekrarı yapmasını öngören bir düzenleme mevcut mu?

Yeni eğitim öğretim yılı yaklaşırken veli ve öğrencilerin merak ettiği konular daha da artmaya ve gündeme düşmeye başlamıştır. Bu kapsamda en çok araştırılan konu ise sınıf tekrarı durumu olmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin başarılarını ölçmek adına her eğitim kademesinde farklı teknik ve yöntemlerle eğitime devam etmektedir. Fakat söz konusu yöntemlerde en rahat olan kademe hiç şüphesiz ilköğretim kademesinde bulunan ilkokul öğrencileri olmaktadır.

İlkokul 1. sınıf öğrencisi sınıfta kalabilir mi?

İlkokul öğrencilerinin okula devam etmeleri halinde, velilerinin onayı olmadan sınıfta bırakılmaları mümkün değildir. Öğrenci okuma yazma bilmese de herhangi bir şekilde öğrenme işlemlerini gerçekleştiremese de velisini yazılı izni alınmadan söz konusu öğrencileri sınıf tekrarına bırakılmasına dair bir yasal düzenleme bulunmamaktadır.

Bu kapsamda öğrencilerin sınıf tekrarına kalmaları yalnızca velileri ile yapılacak olan görüşmenin sonunda velinin ikna olması durumunda okul yönetimine vereceği bir dilekçe ile mümkündür. Bu dilekçede açık olarak çocuğunun sınıfta kalmasını istediğini belirtmesi gerekmektedir.

Yönetmelikte sınıf tekrarı hususunda bir madde bulunuyor mu?

İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 31. maddesi konuyla ilgili olarak; “İlkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmaması esastır. Ancak; istenilen yeterlik düzeyine ulaşamamış ilkokul öğrencilerine, velinin yazılı talebi üzerine, ilkokul öğrenimi süresinde bir defaya mahsus olmak üzere sınıf tekrarı yaptırılabilir. Okula hiç devam etmeyen öğrenciler ve ilkokul haftalık ders çizelgesindeki tüm derslerden puanı girilmeyen öğrenciler ile bu Yönetmeliğin 27 nci maddesinin beşinci fıkrasında belirtilen mazeretler dışında okula en az bir dönem devam etmeyen öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılır.” hükmünü esas alır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.