Sendikalara Sert Eleştiri: "Üyelerinin Haklarını Savunmayan Sendikaları Sorgulamalılar"

Sendikalara Sert Eleştiri: "Üyelerinin Haklarını Savunmayan Sendikaları Sorgulamalılar"

Sendikalara Sert Eleştiri: "Üyelerinin Haklarını Savunmayan Sendikaları Sorgulamalılar"

Levent Kuruoğlu'ndan Sendikalara Sert Eleştiri: "Üyelerinin Haklarını Savunmayan Sendikaları Sorgulamalılar"

Eğitimci Levent Kuruoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sendikaların üyelerinden topladığı aidatlara rağmen üyelerinin haklarını savunmadığını belirterek sert eleştirilerde bulundu. Kuruoğlu, sendika üyelerinin bu durumu sorgulamaları gerektiğini vurguladı.

Sendika Aidatları ve Gelirler

Levent Kuruoğlu, sendikaların üyelerinden kesilen aidatların yüksek olduğunu belirtti. "Sendikalara üyelerinden kesilen ortalama üye aidatı 250 TL. 400 bin üyesi olan bir sendikanın aylık geliri 100 milyon TL. Yıllık geliri 1 milyar 200 milyon TL." diyerek sendikaların devasa mali bütçelere sahip olduğunu ifade etti.

Sendika Üyelerinin Sorumluluğu

Kuruoğlu, sendika üyelerinin haklarını savunmayan sendikaları sorgulamaları gerektiğini belirtti. "Tüm sendika üyeleri, devasa mali bütçelerine rağmen eylem yapmayan, üyelerini bir araya getirmeyen, haklarını savunmayan sendikalarını sorgulamalılar." dedi.

  • Levent Kuruoğlu: "Hem sendikamda kalayım hem de sorunlar çözülsün düşüncesindeyseniz bu düzen değişmez. Düşünün hak etmediğiniz bir zam reva görüldüğünde toplu sözleşmeyi imzalamayan veya gereğini yapmayan sendikanın üyelerinin tamamı istifa etse, sendikalar böyle rahat davranabilir mi?"

Sendika Olmanın Sorumluluğu

Kuruoğlu, sendika olmanın sorumluluğunun önemine dikkat çekerek, üyelerin bu sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. "Bir gün Hürriyetçi Eğitim Sen'de sendika olmanın sorumluluğunu yerine getirmezse aynı durum bizim için de geçerli." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum