Ünlü bankadan dolar için kritik detay!

Ünlü bankadan dolar için kritik detay!

Ünlü bankadan dolar için kritik detay!

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) 12 Eylül'de faiz indirimi yapacağı beklentileri giderek artıyor. ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, bu konuda dikkat çekici bir analiz sundu.

AMB’nin, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararından önce yeni bir indirim yapabileceği söylentileri gündemde. Morgan Stanley ise, AMB’nin faiz indirimlerini hızlandırması durumunda euronun dolar karşısında zayıflayacağını öngörüyor.

Euro’da Düşüş Beklentisi

G-10 Döviz Stratejisti David Adams, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, euronun yıl sonuna kadar 1,02 dolara kadar düşebileceğini, bunun da mevcut seviyelerden yaklaşık yüzde 7'lik bir değer kaybı anlamına geldiğini belirtti. Bu tahmin, AMB’nin önümüzdeki üç toplantıda faiz indirimlerine devam etmesi ve yarım puanlık bir indirim olasılığına dayanıyor.

Daha önce New York Fed’de görev yapmış olan Adams, "Piyasa, AMB’nin beklenenden daha derin ve hızlı indirimler yapma ihtimaline yeterince odaklanmadı. Bu haftaki toplantı, bu düşüncenin başlaması için önemli bir tetikleyici olabilir" dedi.

Faiz İndirimi Hakkında Piyasa Beklentileri

Avrupa’daki artan siyasi belirsizlikler, euro’nun zayıflama ihtimalini güçlendiriyor. Fransız siyaseti son dönemde dikkat çekerken, Adams, Alman siyasi gelişmelerinin de bölgenin uzun vadeli istikrarı açısından endişe verici olduğunu dile getirdi.

Ekonomik büyümenin yavaşladığı bu dönemde, siyasi riskler ve belirsizliklerin yatırımcıları bölgeden uzaklaştıracağını belirten Adams, "Bu unsurlar, yatırımcıların bölgeye sermaye yatırma isteğini azaltıyor" dedi.

Para piyasalarında şu an, Avrupa’da yıl sonuna kadar 60 baz puanlık bir faiz indirimi beklenirken, ABD’de ise 110 baz puana kadar büyük bir indirim öngörülüyor.

Kaynak: BloombergHT

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.