Ünlü banka, dolarla ilgili analizini paylaştı

Ünlü banka, dolarla ilgili analizini paylaştı

Ünlü banka, dolarla ilgili analizini paylaştı

ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken, doların geleceğiyle ilgili tahminler yatırımcıları şaşırtıyor. Citigroup Inc.'in döviz stratejistleri, Ağustos ayında yaşanan sert düşüşe rağmen, seçimler yaklaştıkça doların yeniden güç kazanabileceğini öngörüyor.

Doların Kritik Seviyeleri

Ağustos ayında dolar, Aralık ayından bu yana en büyük aylık kaybını yaşayarak yaklaşık %1,7 değer kaybetti. Ancak ABD’nin 2. çeyrek GSYH verilerinin yukarı yönlü revize edilmesiyle dolar toparlanarak 100 seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Trump Etkisi Piyasaları Şekillendiriyor

Citigroup’un döviz strateji ekibine göre, yatırımcılar Donald Trump’ın yeniden seçilmesi durumunda doların, birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülke para birimi karşısında güç kazanacağını düşünüyor. Özellikle Euro’yu açığa satışın, en kârlı Trump ticareti olabileceği belirtiliyor.

Ekonomik Belirsizlik ve Seçim Öncesi Volatilite

ABD’deki tarihi seçimlerin etkisi, Fed’in önümüzdeki ay faiz oranlarını düşürme beklentisiyle büyük ölçüde gölgelenmiş durumda. Bu durum, yatırımcıların paralarını ABD dışına çıkarmasına neden oldu. Ancak Citigroup stratejistleri, ikinci bir Trump döneminde daha korumacı bir ticaret politikası olasılığının, doların değer kazanmasının temel nedeni olabileceğini savunuyor.

Dolar İçin Yükseliş Beklentisi

Citigroup stratejistleri, ABD seçimleri yaklaşırken doların yükselme potansiyeline dikkat çekiyor. Piyasalar, seçimin ardından doların güçlenmesinin şimdiden fiyatlanmaya başladığını belirtiyor ve ABD Doları'nın Kasım ayına kadar en yüksek seviyesine ulaşabileceğini öngörüyorlar.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.