Kimliğini alıp PTT şubesine gidenlere destek: 1, 2, 3 ve 4 çocuklu olan ailelere yardım

Kimliğini alıp PTT şubesine gidenlere destek: 1, 2, 3 ve 4 çocuklu olan ailelere yardım

Ramazan bayramında ailelerin yüzü gülecek. Destek ödemeleri kapıda. 5 bin 782 Türk Lirası ödeme yapılacak. İşte detaylar...

Ramazan Bayramı gerçekleşmeden önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklu olan ailelere yönelik olarak önemli bir destek hamlesi gerçekleşti. Sosyal ve Ekonomik destek olan SED kapsamı içinde gerçekleşen ödemeler ailelerin ekonomik yüklerini hafifletiyor.

SED ödemeleri ne kadar

SED ödemesi çocukların eğitim kademelerine göre değişmektedir. Okul öncesi eğitim almakta olan çocuklar açısından 3.614 Türk Lirası, ilköğretim öğrencisi bulunan ailelere 5.421 Türk Lirası, Ortaöğretim öğrencisi bulunan ailelere 5.782 Türk Lirası ve üniversite öğrencisi bulunanlar için ise 6.505 Türk Lirası destek gerçekleşecektir.

SED başvuru tarihi

SED başvuru tarihi 8 Nisan 2024 olarak belirlenirken destek almak isteyen aileler açısından bazı koşulları sağlamaları gereklidir. Aile içerisinde kişi başına gelen gelirim asgari ücretin üçte birinden az bulunması ve sadece okula devam eden çocukları olması şartları aranmaktadır. Başvurular e devletten yanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gerçekleşmektedir.

Ödemeler Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası son hanesine göre en geç 8 Nisan tarihinde hesaplara yatırılacaktır. Bu yapılan destek ailelerin bayram öncesinde ekonomik olan zorlukların hafifletilmesi ve çocuklarına bu şekilde daha iyi bir gelecek sunulmasını hedeflemektedir.

Ramazan Bayramından önce destekten yararlanmak isteyen aileler, başvuruyu kaçırmaması ve gerekli bilgilendirmelerin e devletten ya da Sosyal Yardım Vakfından alarak adım atması gereklidir. Ailelere verilecek olan bu destek bayramda iyi gelecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum