Evde bakım yardımı ödemeleri hızlandı: 7.608 TL hesaplara aktarılıyor!

Evde bakım yardımı ödemeleri hızlandı: 7.608 TL hesaplara aktarılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ramazan Bayramı öncesinde Evde Bakım Yardımı ödemelerinin hızlandırıldığını duyurdu. Bakan Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine yönelik yapılacak ödemelerin toplamda 4,2 m

Aile Odaklı Destek

Evde Bakım Yardımı programı, engelli bireylerin aileleriyle birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek olmayı hedefliyor. Program kapsamında, bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşlara aylık 7.608 TL ödeme yapılmaktadır.

Hızlı Ekonomik Destek

Bakanlık tarafından ödemelerin öne çekilmesiyle, yaklaşık 561 bin vatandaşa 4,2 milyar TL'nin hesaplara yatırılması bekleniyor. Bu sayede, tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri, Ramazan Bayramı öncesinde ekonomik olarak rahatlayacaklar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engellilik alanındaki sosyal yardımları şeffaf ve sürdürülebilir bir şekilde sunmayı hedefliyor. Türkiye Yüzyılı Vizyonu doğrultusunda, engelli bireylerin ve ailelerinin hak temelli desteklere erişimini sağlamak için çaba harcıyor. Bu kapsamda Evde Bakım Yardımı programı, ailelerin güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Özetle, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ramazan Bayramı öncesinde Evde Bakım Yardımı ödemelerinin hızlandırıldığını duyurdu. Program kapsamında evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine yapılacak olan ödemeler, toplamda 4,2 milyar TL'yi bulacak. Evde Bakım Yardımı programı, engelli bireylerin aileleriyle birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek olmayı hedefliyor.

Bu kapsamda, bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşlara aylık 7.608 TL ödeme yapılmaktadır. Ödemelerin öne çekilmesiyle, yaklaşık 561 bin vatandaşa 4,2 milyar TL'nin hesaplara yatırılması bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Vizyonu doğrultusunda engellilik alanındaki sosyal yardımları şeffaf ve sürdürülebilir bir şekilde sunmayı amaçlıyor. Evde Bakım Yardımı programı, ailelerin güçlenmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.