Altın fiyatları hakkında yatırımcıları sevindiren tahmin! O tarihte rekor rakama ulaşacak..

Altın fiyatları hakkında yatırımcıları sevindiren tahmin! O tarihte rekor rakama ulaşacak..

Altın fiyatları hakkında yatırımcıları sevindiren tahmin! O tarihte rekor rakama ulaşacak..

Altın piyasasında hareketlilik devam ederken yatırımcılar, fiyatların gelecekte nasıl bir seyir izleyeceğini merak ediyor. Finans analisti İslam Memiş, 2025 yılı için gram altının 4500 TL’ye ulaşabileceğini öngörüyor. Memiş, bu haftanın ev veya araba almak için altın satmayı düşünenler açısından önemli bir fırsat sunduğuna da dikkat çekti.

Piyasalardaki dalgalanma devam ediyor

Altın fiyatlarının haftaya sakin bir başlangıç yaptığını belirten Memiş, kar satışlarının süreceğini ifade etti. Ons altın fiyatlarının 2580-2680 dolar aralığında hareket etmesini beklediğini söyleyen analist, Ortadoğu’daki gelişmelerin piyasalar üzerinde baskı yarattığını vurguladı.

Memiş, gram altın için 2980-3080 TL aralığının kritik bir seviye olduğunu ve bu bantta kalıcı bir yükseliş beklemediğini belirtti. Aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararlarının bu hafta piyasalarda belirleyici olacağını dile getirdi. Memiş, “Altın fiyatlarının hafta sonuna doğru düşüş eğiliminde olacağını öngörüyoruz” dedi.

Gümüş yatırımında kazanç oranı yüksek

Gümüş piyasasının da son dönemde yatırımcıların ilgisini çektiğini belirten Memiş, gümüşün gram fiyatının 34,73 TL seviyesinde olduğunu ve yıl içinde yüzde 52 oranında kazanç sağladığını söyledi. Gümüşte kar satışlarının devam edebileceğini ifade eden Memiş, ons fiyatında 30 dolar seviyesinin destek noktası olarak takip edilmesi gerektiğini belirtti.

2025 yılında altın için yeni zirveler bekleniyor

Memiş, yatırımcıların 2025 yılına yönelik plan yapmaları gerektiğini ve özellikle düğün gibi organizasyonları olanların altın borcu yapmaktan kaçınmaları gerektiğini söyledi. “Altın borcu yapacakların 4500 TL seviyesini göz önünde bulundurması gerekiyor” diyen Memiş, küresel ekonomik belirsizlikler nedeniyle temkinli hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Satış için bu hafta bir fırsat olabilir

Analist Memiş, altın, gümüş veya döviz birikimi olanların bu haftayı nakit ihtiyacını karşılamak için değerlendirebileceğini söyledi. “Ev veya araba almak isteyenler için satış yapmak açısından bu hafta uygun” diyen Memiş, altın fiyatlarının tekrar toparlanabileceğini belirtti.

Memiş, “Gram altında 50 TL, ons altında ise 50 dolar aralığında dalgalanma bekliyoruz” diyerek, satış yapmak isteyenlerin fırsatları değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. Ancak acil ihtiyacı olmayan yatırımcıların bir süre daha beklemesinin faydalı olacağını ekledi.

Piyasalarda yatırım stratejisi ve psikolojinin önemi

Borsada yaşanan düşüşlerin yatırımcılar için bir fırsat sunduğunu belirten Memiş, “Duygusal davranışlar yatırımda hatalara yol açar” diyerek panik satışlardan kaçınılması gerektiğine dikkat çekti. Memiş, yatırımcıların varlıklarını çeşitlendirmesini ve tek bir enstrümana bağlı kalmamasını önerdi. “Oyuncu değil, yatırımcı olun” tavsiyesinde bulunan Memiş, piyasaların uzun vadede kazandıracağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum