1 saat çalışıp 3.500 TL kazanıyorlar! 1 buçuk aylık çalışma ile 2 milyon TL cepte!

1 saat çalışıp 3.500 TL kazanıyorlar! 1 buçuk aylık çalışma ile 2 milyon TL cepte!

Ağustos ayı ile beraber o işi yapanların cepleri dolup taşıyor. Yalnızca bir saatlik çalışma ile kazanmış oldukları miktar bir buçuk ayın sonunda 2 milyon lirayı buluyor. Peki kim bu meslek grubu? İşte merak edilenler…

Fındık toplama mevsiminin gelmesinin ardında Türkiye'nin bereketli topraklarında tarım faaliyetlerine başlangıç yapıldı. Fındık toplama döneminde sadece toplayanlar değil, toplanan fındıkları kabuklarından ayırma işlemini yapan patozcular da iş başında. Yaklaşık bir buçuk ay gibi bir sürede 2 milyon liraya yakın kar elde eden patozcular gündeme damga vurdu.

O makinenin saati 3 bin 500 TL!

Ağustos ayının gelmesiyle Karadeniz bölgesinde belirli şehirlerde fındık bahçesi bulunan tarım işçileri sezonu açtı. Eylül ayında da bazı bölgelerde devam eden fındık mevsimi yalnızca toplayanlar için değil patozcular için de büyük bir gelir kaynağı oluyor.

Dalından koparılan fındık fideleri belirli bir alanda bir araya getirilerek kurumaya bırakılıyor. Kuruyan fındıkların kabuklarından ayrılma işlemini yapan makinelere patoz adı veriliyor.

15 Saatlik çalışma ile 50 bin TL kazanmak mümkün!

Bu yıl patozların saatlik ücreti 3.500 TL'den başlıyor. Oldukça yoğun bir mesaiye sahip olan patozcular fındığın vatandaşı sunulmadan önceki tüm temizlik aşamalarını detayları ile tamamlamış oluyor ve yenilebilir hale getiriyor.

Yılda sadece 1.5 ay çalışarak saatte 3.500 TL günde 15 saat çalıştıklarında 50.000 TL 1.5 ayda neredeyse 2 milyon TL kazanç elde ediyorlar. Bu sezonda fındık sahipleri kadar patozcuların da cepleri doluyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.